Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Muselo k tomu prísť? 3.

Krátko po tom, ako som dopísal predchádzajúci článok, som sa dozvedel, že medzitým sa s niekým spriatelila. Aj keď som čakal, že skôr či neskôr k tomu príde, našlo ma to nepripraveného a v prvom momente som nevedel, čo si mám myslieť. Aj som sa potešil, veď jej chcem len dobre a stretnúť človeka, do ktorého sa zamilujete je úžasné. Aj som sa zarmútil, kto by sa nie? Po nejakom čase som prišiel na to, že to nie je žiarlivosť na toho druhého, ale závisť. Že si ho našla a on ju, že má s kým teraz tráviť čas, že sa má s kým deliť o svoje radosti a starosti, že má koho objať a má kto objať ju, že môžu spolu chodiť kamkoľvek a tešiť sa jeden z druhého. V tom to je. Žiarlivosť na ich zamilovanosť. Prečo sa to nestalo aj mne? Prečo sa cítim taký osamelý napriek tomu, že nie som sám? Prečo mňa nemá kto chytiť za ruku? Ako im závidím a vlastne všetkým podobným, ktorých stretám na zastávke, mladým ledva skončeným puberťákom - zamilovaným dvojiciam kupujúcim prezervatívy... Najhoršie je na tom poznanie, že u mňa je mizivá šanca zažiť niečo podobné. Ja viem, je veľa podobných osamelých ako ja, stačí si prečítať zopár blogov. Ale to predsa nemá byť útecha, všetci máme právo byť šťastným a spokojným. Lenže každý si je tvorcom svojho šťastia. Takže nezostáva mi nič iné len prestať sa sebaľutovať, ale začať hľadať cestu oproti šťastiu, ísť po nej a nemožem ho nestretnúť. Nájdenie tej cesty sa ukazuje byť náročné. Je to aj o sile osobnosti, o vôli. Prajem nám všetkým, ktorí si o sebe myslíme, že sme nešťastní a osamelí, aby sme tú silu v sebe našli a dokázali ju využiť.

Pers | stály odkaz

Komentáre

  1. aj ja Ti to prajem
    neviem, kolko mas rokov, ale mozem Ta ubezpecit, ze pocit zamilovanosti sa da prezit aj po 30-ke, takze ta sanca asi az taka miziva nebude :)
    publikované: 19.01.2005 00:03:03 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kolko mam rokov?
    mam po 30-ke...ja som zamilovanost prezil pred nedavnom, takze viem, ze to ide aj v tomto veku. Ale stretol som sa s tolkymi problemami, prekazkami, predsudkami ...
    publikované: 19.01.2005 00:21:36 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ale stale to stoji za to, nie ?
    mam jedneho priatela, ktory ma dokazal presvedcit,ze aj ked vsetko nedopadne dobre, tak stale to prezitie zamilovanosti stoji zato. A myslim, ze ma pravdu. Len si treba cibrit pamat, aby sa tie spomienky nevytratili :)
    publikované: 19.01.2005 00:47:38 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. každý
    sa cíti občas osamelý, aj keď nie je sám a je vtedy veľmi citlivý na vnímanie šťastných párov.
    Čas na nájdenie tej sily osobnosti a vôle, o ktorej píšeš, je zrejme u každého iný a každému pri tom pomáha niečo iné (kamaráti, záľuby a pod.) a tým smerom sa treba zamerať.
    publikované: 19.01.2005 09:25:22 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. to essence
    ... nie som ten priatel ja? :) lebo presne takto sa na to divam aj ja. V case, ked ma to trapilo najviac, som prezival iba to trapenie. Teraz, ked som z toho takmer uplne vonku, si spominam na to pekne, to zle zahrabavam niekam pod koberec. Mensi problem je ale v tom, ze tym peknych a prijemnych spomienok je ovela menej. Obcas by sa ale zislo take zariadenie, ake mali v Eternal Sunshine of Spotless mind ...
    publikované: 19.01.2005 09:29:52 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. 2 bowden
    viem, ze to s tym zariadenim nemyslis vazne, to by bola nuda ;)
    publikované: 20.01.2005 00:30:05 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. to essence
    ani som si nie isty, ci to nemyslim vazne. Ci by bola nuda ... Je lepsie trapit sa?
    publikované: 20.01.2005 10:07:16 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014