Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Druhy film tohto roka.

Zla vychova
Videl som film Pedra Almodovara Zla vychova. Klasicky Almodovar - tusim ani jeden vyznamnejsi hrdina nebol "normalny" - cele sa to tocilo o homosexualoch. Postavy sa zamotavali do pribehov a situacii, ktore mali korene v minulosti, zjavovali sa v tych najvhodnejsich chvilach, prekvapovali svojim spravanim, podavanim svojej verzie skutocnosti, ktora sa odohrala. Formalne nie je Almodovarovi co vycitat, kamera aka ma byt, prostrede ake ma byt, dost zaujimave, aby vas zaujalo, ale aby nevyrusovalo. Vo filme pracuje s niekolkymi vrstvami deja, ale nie samoucelne a su podane dost prehladne, clovek sa nezamota. Dobry film, ale zase nie vynimocne dielo. Vcera som este videl v TV japonsky film Kikudziro - vsetko to spiskal Takesi Kitano (scenar, rezia, hlavna postava) ako zvykne vo svojich filmoch. Vyborny film. (Nechcem ale zrovnavat so Zlou vychovou, su to odlisne filmy.) O chlapcovi, ktoreho zoberie dost drzi chlapik cez prazdniny na cestu, aby nasli chlapcovu matku (samozrejme ju nenajdu). Kopa scenok pocas cesty. Mozno trochu exoticke pre europana. V poslednej dobe mam azijske filmy coraz radsej.

cinèmatographie | stály odkaz

Komentáre

  1. videl som obidva
    Almondovarove filmy mam rad. Nie su ploche, ale snazi sa ukazat svoj pohlad. V tomto filme sa musel vyrovnat so svojou vlastnou minulostou, preto to asi bolo pre neho tazsie a kedze to bol jeho vlastny pribeh, tak vela veci mozno neodhalil tak ako povodne zamyslal (tot len moja spekulacia).

    Kikudziro bol fajn. Ked som to videl v programe, nebola tam zmienka o tom, ze to natocil Takesi Kitano, inak by som si to rozhodne nedal ujst. Takto som to videl tiez, ale nedaval som tomu az taku prioritu. Naplanoval som si to preto, ze to malo byt v japoncine a chcel som si pripomenut chivle stravene v japonsku.
    publikované: 24.01.2005 11:42:30 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. uvidime...
    noooo, takze dnes sa na Zlu vychovu idem kuknut, takze som dost zvedava - pravdupovediac, nepamatam si, ci som vobec nieco citala, ci pocula o tomto filme predtym, asi len velmi malo. ale to mi rozhodne neprekaza, naopak, aspon nie som nicim ovplyvnena :P
    v kazdom pripade sa velmi tesim na Gaela Garcíu Bernala.. strasne sa mi zapacil jeho vykon vo filme Amores Perros, takze som zvedava, co ukaze v tejto snimke...
    publikované: 05.02.2005 13:32:18 | autor: Bizicka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014