Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pixies.

Obtlstly Black Francis (ktory sa na solovu drahu invecne premenoval na Franka Blacka) nebol nikdy stihly. Ale kvoli pupku si nevidiet na gitaru ... Kim Deal, volakedy sice ziadna krasavica, ale vcelku sympaticka, vyzera ako "zena od plotny", co si len tak odskocila na podium. Spolu s Joeym Santiagom a bubenikom stale neomylne hraju svoje riffy, neosuchane ale notoricky zname melodie, akordy, Frank skrieka ako o zivot ale ani raz falosne a Kim si prsty veru umyvanim riadu nerozmocila, stale jej rovnako presne behaju po hmatniku ako zamlada.

Pixies sme pocuvali na pokutne nahratych kazetach v druhej polovici 80-tych rokov. Surfer Rosa je punk ako vysity. Doolittle si z neho vela ponechalo, ale zaroven zmakcilo, skladby skacu z jedneho rytmu do druheho, pocut tam vsetko, rock´n´roll, balady, pop, juhoamericke rytmy. Bossanova nedosiahla kvalit Doolittle, ale stale vyborna hudba. Spievaju, ci skor kricia o vsetkom moznom. Vtipne, sarkasticke, ironicke, nicoho nevaziace texty. Oplati sa nazriet do bookletu.

Co sa s nimi dialo potom dalej, neviem. Frank Black sa dal vlastnu drahu, chvilu uspesne. Po rokoch sa opat dali dokopy.

If man is 5

Then the devil is 6

Then god is 7

This monkey gone to heaven

Tento rok na Pohodu jednoducho musim ist.


music | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    aj ja si myslim, ze musis ist :)
    publikované: 10.05.2006 10:43:57 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :-))
    stretneme sa tam?
    Pohoda je super akcia, nielen kvoli hudbe a dufam, ze si ju tento rok uzijem po oba dni a nebudem sa niekam ponahlat, nad ranom soferovat do Blavy a nemoct si vypit nejake to pivo.
    publikované: 10.05.2006 12:00:43 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014