Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zuzana Mojzisova s kapelou.

Vcera bol jej koncert a nevedel som, do coho idem.

Koncert som si vybral na zaklade doprovodnej kapely, ktoru tvorili vyborni hudobnici - Burian, Priehradnik, Valihora, Paluch, Rozsa, Andris. Povedal som si, ze to nemoze byt zly koncert. A ani nebol. Z.M. spievala prerobene slovenske ludove pesnicky. Spievala krasne (pomyslel som si na superstar...). Pesnicky boli vacsinou baladicke, smutne, pomale. Ale niekedy sa to rozbehlo vdaka aranzmanom. Kapela hrala presne tak, ako som si predstavoval. Bezchybne, napadito, uzasne. Pri vokale citlivo doprevadzala, nedrala sa cez spev a nechala ho vyniknut. V medzihrach si to ale hudobnici nenechali ujst a naplno ukazali co vedia. Sola a aj spolocne "jamovanie" bolo fantasticke, zasluzili by si samostatny koncert po koncerte. Hlavne pasaz v jednej z poslednych pesniciek, ked si aj Z.M. cupla a pozerala na vykon trojice Burian, Valihora, Rozsa. To bol maly koncert v koncerte. Ake by to bolo super, keby tito pani hrali dalsiu hodinu alebo aj dve.

Jednoducho skvely koncert vo vybornej uvolnenej atmosfere s pivom v ruke (zavadzalo pri potleskoch:-)). Myslim, ze je velka skoda, ze sa tato hudba "neexportuje", som presvedceny, ze by mala rovnaky uspech ako napr. balkanske dychovky.


zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. Mhm...
    Toto znie ako resume clanku, ktory bol uverejneny v denniku .tyzden Alebo sa mi to len zda?
    publikované: 22.04.2005 17:35:09 | autor: Rujir (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tazko mohli
    v .tyzdni nieco vydat o koncerte, ktory sa konal vo stvtok a casopis vychadza v pondelok. Je to z mojej hlavy.
    publikované: 22.04.2005 17:42:52 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. V pohode...
    ...ja som ta neobvinoval z plagiatorstva. Len posledna veta je prakticky akoby citatom z toho clanku, ale samozrejme to nic neznamena... BTW Suhlasim s tebou...
    publikované: 22.04.2005 23:37:30 | autor: Rujir (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014