Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Muselo to k tomu prísť?

Asi áno ...
Pred tým, ako som si urobil blog, náhodne som si vybral a prečítal zopár článkov a väčšinou sa týkali vzťahov, lásky (hlavne nenaplnenej a neopätovanej), sklamania... Mňa postretlo niečo podobné a ako som spomínal, vyvrcholilo to na Silvestra.
Klasický scenár, niekoho máte, lepšie povedané viac nemáte ako máte, žijete s ním a ako keby ste nežili, ako keby ten spoločný priestor bol ako internát (pričom sme z internátu už dávno preč) ... hovorím tomu – základné vegetatívne funkcie sú zabezpečené. Takže si viete predstaviť – žiadne pohľady plné porozumenia a lásky, žiadne objatia, žiadne držanie sa za ruky ak náhodou kráčate niekam spolu, žiadne intímnosti len pre vás dvoch ... Hovorí sa tomu aj deficit citu. Vy ho aj máte, máte ho na tony na rozdávanie. Ale nemáte veľmi komu dávať. A keď aj dávate a príjemca neprijíma ... fakt blbá situácia. Ako sa to hovorí? Čím viac lásky dávaš, tým viac ťa to obohacuje? Hmmm .... neviem, nemám skúsenosti. Alebo spomienky vyprchali.
Do toho niekto vojde. Bez toho, aby o tom vedela. A vy ste z toho zmätený. Čo sa to stalo? Ja s tým človekom chcem byť stále! Chcem ju spoznávať, tráviť s ňou jej a svoj čas, pomáhať jej riešiť problémy, zverovať sa jej so svojími, držať ju za ruku, hladkať ju na každom kúsku tela ... Ale veď predsa ja ... nie, to nejde!
Nedá sa to s normálnym rozumom vydržať. Neodoláte a zveríte sa jej so svojimi citmi. Raz, druhý krát, nepočítatelne x-tý krát. A nič. Komunikujete, ale je to komunikácia dvoch ľudí možno na jednej vlnovej dĺžke ale nie na jednej lodi. Takže klasika – všetko, čo odovzdáte, sa k vám vráti ako bumerang, ako gumená loptička odrazená od steny.
Niet sa čo čudovať, že to vo vás začne bublať, zmes sa začína zohrievať, pomaličky sa blíži ku kritickej teplote. Tá nastala na Silvestra, zmes podporená sektom, ďalším sektom, tretím sektom, vybuchne. Nie na oslave konca roka (ozaj, prečo sa oslavuje koniec roka, veď na pohreboch býva úplne iná atmosféra, oslavovať by sa malo prvého, keď sa niečo rodí...), ale keď sa dozviete, že tem silvester trávi s niekým iným a nie s vami. Klasika.

Pers | stály odkaz

Komentáre

  1. pocuvam Ta
    ale nebudem komentovat, lebo asi nie je treba :)
    publikované: 14.01.2005 09:02:31 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014