Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

The Ladykillers.

Film bratov Coenovcov.

Mierna choroba opat sposobila, ze som ostal doma a neviem ani preco som zahol do videopozicovne a pozical si komediu The Ladykillers (Lupici pani domacej). Film je dielo Joela a Ethana Coenovcov. Hlavnu ulohu hra Tom Hanks. Namet je vcelku vtipny-partia lupicov sa vydava za hudobnikov, ktori sa tvaria, ze skusajuv pivnici zboznej pani domace a pritom kopu tunel do blizkeho kasina a vylupia ho. Nakoniec neostane nik zivy a pani domaca sa ocita s ulupenymi peniazmi sama.

Film je postaveny na vykone Hanksa. Opat dokazal, ze je to pan herec a nerobi mu ziaden problem zahrat chlapika, ktory sa hra na profesora s vyberavym jazykom, kozmonauta, zmierajuceho choreho na AIDS, stroskotanca, "americkeho Jaru Cimrmana" a co ja viem koho este. Ostatni su neznami herci (aspon mne) a ich vykony nie su presvedcive, snad s vynimkou pani domacej. Film obcas zachrania vtipne situacie, pre ktore majstri Coenovci maju velky cit a vedia ich robit. Celkovo ale film za vela nestoji. Neviem cim to je, ale citim za tym tlak produkcnych spolocnosti. Ved v tom filme nehral ani jeden z "domovskych" hercov - Turturro, Goodman, Buscemi, McDormand ... a je to aj vidiet.

Skoda, ze sa v poslednych filmoch Coenovci dali na cestu holywoodskych filmov a neostali pri svojich nezavislych, vtipnych, inteligentnych snimkach. Kdeze lanske snehy Farga, Dude Lebowskeho, Braceka su ...


cinèmatographie | stály odkaz

Komentáre

  1. mas pravdu
    nepatri do kategorie filmov, ktore treba vidiet aspon dva krat
    publikované: 07.05.2005 06:26:06 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014