Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vcera bol nielen Elan na Hrade, ale aj Zawinul v Babylone.

Ja som sa vybral na toho druheho.

Aj ked nemam napocuvanu jeho hudbu, viem, ze sa nemozem pomylit. Nikto z natrieskaneho Babylonu sa nepomylil. Zawinul so svojim Syndikatom (dokopy 7 ludi) hral to, co nam slubovali clanky, recenzie a rozhovory pred koncertom. Kapela zlozena z africanov, armenca ponukala africke, brazilske rytmy, castokrat divoke, stupnujuce, az sa mi niekedy zdalo, ze chlapici chcu niekam uletiet. Do toho majster so svojou typickou capickou kuzlil na niekolkych klavesovych nastrojoch svoje zvacsa jazzove kompozicie a vyludzoval rozne zvuky. Dokopy to davalo neskutocne kompaktnu zmes energie, co sa na nas valila z podia. Skladby boli relativne dlhe, ale pocas nich sa menilo tempo, nalady, vokalisti sa striedali a jedina zena, spevacka pracovala so svojim hlasom ako s dalsim nastrojom.

Vsetci ucinkujuci boli neskutocne sympaticki.

Ako inak, cele to malo aj nejake chybicky. Napr. keby organizatori predali o par desiatok menej listkov za vyssiu cenu, mnohym ludom by sa lepsie stalo a dychalo. Ze koncert zacal asi o hodinu neskor je uz normalne. Ze zopar pripitych sa muselo premielat za svojim pivom prave predo mnou je uz standard.

Bol to uzasny koncert a tesim sa na dalsie. Do konca roka ich bude neurekom. Az je to cudne, ze v Blave sa da ist za mesiac na 2-3 zmysluplne koncerty.

(Bohuzial, Elan do toho neratam.)


music | stály odkaz

Komentáre

  1. v Blave
    sa celkom da vybrat, vacsina si najde to svoje, horsie je to s ostatnou castou Slovenska
    publikované: 28.09.2005 13:00:56 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 2 lulla
    mas uplnu pravdu, ale nic sa s tym asi neda robit. Myslim, ze to tak funguje vsade - Praha, Vieden...Problem vidim skor v tom, ze v Prahe a Viedni su aj koncerty, kvoli ktorym sa oplati nejaky ten kilometer cestovat (ako som cestoval ja na U2, Rolling Stones alebo aj CoCteau Twins ci Siouxsie & the Banshees do Brna). Na Zawinula by z B.Bystrice cestoval asi len ozajstny nadsenec a fanatik.
    publikované: 29.09.2005 15:12:32 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014