Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

The Mission.

Ked vidite nazivo niekoho, koho ste zboznovali vo svojej mladosti. Obetovali sme "zapas desatrocia" vo futbale.

Prave som sa vratil z koncertu gothic rockovych The Mission. Je to stara kapela, 80-te roky. V tom case sa u nas dalo pokutne dostat k ich platniam. Pocuvali sme ich, zboznovali a ani vo sne nas nenapadlo, ze ich niekedy mozeme vidiet na koncerte. Teraz sa to da. The Mission, aj ked nemaju ziadnu novu platnu, iba singel, sa vydali na cesty. Nemohli sme si nechat ujst ten koncert.

Neskamali. Hrali vsetky stare zname uzasne pecky. Kapela slapala. Basa dunela ako sa patri. Gitarista, vyzeral uplne ako Alan Rickman z Harryho Pottera, si nelamal hlavu s premyslenymi solami, vystacil si so znamymi a hlasnymi riffmi, presne to sa od neho cakalo. Wayne Hussey, sef, spevak, autor, s cervenymi vlasmi a neodmyslitelnou flasou cerveneho vina zaspieval ako sa na starsieho pana patri - slabsie, nevytiahol co mal vytiahnut a refreny nechaval na divakov. Nikto mu to nevycital.

To, co sme pozanli z platni, starych platni, sme videli nazivo. Zazitok. 90% ludi v ciernom, poznajuc texty naspamat. Energia.

Takych idolov je vela. Mnoho z nich sme vdaka ´89 videli (Cure, Cocteau Twins, Depeche Mode, U2 .... ) A dufam, ze vela uvidime.

Takmer presne pred troma rokmi sa Wayne Hussey zastavil aj v Bratislave, v Ruzinove. Hral si na gitare a klaviri sam, spieval tie iste pecky, vypil dve flase cerveneho vina na podiu. Tu su dve foto.


music | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014