Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pesimisticky den.

Alebo ako sa opat raz vratila kriza stredneho veku.

Vcera som mal nevesely den. Zacalo to rano, dazdom a zimou. Dazd potom ustal, ale zima bola stale.Bol to den, ked sa nakopilo niekolko situacii, ktore som si prelozil ako "krizu stredneho veku".

Pod vplyvom vyraznych a vyznamnych zmien v praci buducnost nevyzera ruzovo. Aj ked prezijem, dalsia spolupraca s najblizsimi spolupracovnikmi na odbore nebude dobra. Tych kolegov bude mnoho novych. Sposob, akym sa ubera riesenie buducnosti firmy a aj odboru nevesti nic dobre.

Neskor prisiel sef, ze v blizkej dobe bude treba nieco spravit. Prisiel s tym za kolegom. Akosi som si uvedomil, ze to nie je prvy krat, ze ide za nim a nie za mnou. Pricom v tomto pripade som trochu viac sposobilejsi. Mozno si mnohi poviete, mal by som byt rad, ze nemam vela roboty a plat ide. Aj ano aj nie. Nepridava mi to na sebavedomi, ked mam poccit, ze som obchadzany.

Precital som si nieco o mojom oblubenom fotografovani, pozrel niekolko fotiek inych, nie profesionalov. Mam chut tu D70 so vsetkymi objektivmi predat, kupit si nejaky Ixus alebo mju na dovolenky a nebabrat sa s tym. Moje pokusy posobia chabo a viac ako amatersky.

Boli ma cele telo. Rano sa zobudzam s bolestami chrbta. Snazim sa sportovat, vychadza mi to pravidelne raz-dva krat do tyzdna. Aj ked nie prilis vhodne sporty na bolavy chrbat (bedminton, volejbal). Snazim sa vecer na chrbat cvicit. Rano boli opat.

A o "tom" nehovoriac. Frustracia. To je ale samostatna kapitola. Skoda reci. Mozem si za to sam.

Psycholog/terapeut hogo urcite napise svoj pohlad na "mid-life crisis". Ja viem, ta kriza vznika z trochu inych dovodov, pocitov. Tym, ze clovek je starsi a skusenejsi a rozumnejsi, castokrat si robi zle. Uvedomuje si veci, ktore nie su prijemne. Nie je jednoduche sa s nimi vyrovnat.

To bolo vcera. Samozrejme, ze som vedel a viem, ze je to docasna zalezitost. Dnes je to lepsie, idem si zasportovat, pojdem do kina. Zivot je a bude krajsi. Ale tie pocity a okolnosti sa znovu vratia. Uz som si zvykol.


Pers | stály odkaz

Komentáre

  1. no tak ja
    tu krizu stredneho veku mam asi dnes... aaaaa!
    Podme spolu kricat...

    Ale ak mozem nejako pomoct, tak som tu.
    publikované: 12.04.2006 15:42:50 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. lulla,
    neverim, ze mas narok na krizu streneho veku! na krizu ano...a dakujem za ponuku, taketo veci si uz musi clovek riesit hlavne sam...ved by uz mal mat dost rozumu, nie? :-)
    Bude este pekne
    publikované: 12.04.2006 16:22:27 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014