Stalo sa (mi)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Novotvary.

V poslednych rokoch, mesiacoch sa casto v mediach vyskytuju vyrazy ako pravdepodobnost hraniciaca s istotou, vierolomny clovek, kohezne fondy, vzdelanostna ekonomika, televizny format ... Mnohe z nich pouzivaju politici ci odbornici z roznych oblasti, ale aj samotni novinari. Otravuje ma to. Nikto poriadne nevysvetlil, co tie pojmy znamenaju. Zacali sa frekventovane pouzivat, ako keby tu boli odjakziva vedla slov ako chlieb, ucta, prsi, dovera ... Ja ale neviem, kto je to vierolomny clovek. Zlomil mi (alebo niekomu inemu) vieru? To sa da ako? Kolko chyba pravdepodobnosti do stavu istoty? Aka je to nevzdelanostna ekonomika? Je televizny format vacsi ako A0?

Opat mam pocit, ze si z nas niekto robi dobry den.


zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. :o)
    A Žbirka zrovna v telke spieva pesničku "Láskoliek" - ale to je aspoň zrozumiteľné ... takéto slovné hračky mám rada ... ale v odborných súvislostiach by sa mali používať zaužívané pojmy, príp. keďže pokrok neustále napreduje, používať nový pojem s vysvetlením jeho presnej definície...
    publikované: 20.04.2006 23:35:40 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014